• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Tesla Supercharger İstasyon Ağı ve Şarj Hızı Performansı

Cruiser

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar merhaba, yeni bir Tesla Model Y Performance alarak aranıza katıldım. Ancak kafamda bazı soru işaretleri var. Özellikle Tesla Supercharger ağının Türkiye'deki yayılımı ve gerçek şarj hızı performansı konusunda tecrübesi olan var mı? İstanbul-Ankara hattında V3 istasyonlarda 250kW hıza ulaşılabiliyor mu yoksa yan yana iki araç şarj ederken güç paylaşımı nedeniyle hız yarıya mı düşüyor? Bir de kışın Bolu gibi soğuk yerlerde batarya ön ısıtma yapmamıza rağmen şarj hızı çok etkileniyor mu? Araziye yakın bölgelerdeki istasyon durumu nasıl, yayla yollarında şarj planlaması yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

mazotlu bakıcaktın sen o araba dağda kalır direk batarya matarya hikaye bu işler

valla biz hala lpg devam herkez tesla diyor ama çekici parası vermekten bıkarsın

Cruiser' Alıntı:
yayla yollarında şarj planlaması yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
yaylada priz bile bulamazsın direk yolda kalırsın macera arama bence

Cevaplar için teşekkürler ama ben zaten off-road için Hilux kullanıyorum, Tesla'yı uzun yol konforu için aldım. Sorum daha çok Supercharger teknik altyapısıyla ilgiliydi. V3 istasyonlarda güç paylaşımı var mı yok mu onu netleştirmeye çalışıyorum. Bazı forumlarda V3'te hız düşmüyor deniyor ama tecrübe eden varsa yazabilir mi?

v3 dedigin alet trafo gibi bişey herkez aynı anda takınca hız falan kalmaz direk düşer o güç

Caner35' Alıntı:
v3 dedigin alet trafo gibi bişey herkez aynı anda takınca hız falan kalmaz direk düşer o güç
v3 lerde kabin başı güç sabit diye biliyorum ama trafo yetmezse her türlü kısar o makine

bizim sanayide bi abide vardı şarjı bitince çekiciyle getirdiler rezillik direk hurdacıya satarsın

tesla mesla boş işler araziye gelmez o alet altını vurursun direk servise gider masraf açar

En Son Konular

Geri
Üst Alt