Togg T10X kışın menzili ne kadar düşüyor? 2026 Güncel Kullanıcı Verileri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Toggman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Toggman

Yeni Üye
Dortceker uyesi
12 Ocak 2026
6
3
Hocalarım iyi akşamlar. Togg T10X alalı yaklaşık 6 ay oldu, yazın menzilden çok memnundum ama bu Ocak soğuklarında ibre şaşmaya başladı. Sabah araca biniyorum %80 şarj var, kaloriferi açınca menzil bir anda şelale gibi düşüyor. Erzurum/Kars tarafında veya Ankara ayazında kullanan arkadaşlar, sizde durumlar nasıl? Kışın şehir içinde 300 km'yi görebiliyor musunuz yoksa benim bataryada mı bir sıkıntı var? Servise gitmeden size bir danışayım dedim.

Ankara'dan bildiriyorum, durum maalesef normal. Elektrikli araçların batarya kimyası gereği soğukta verim düşer. Bir de kaloriferi (ısı pompasını) açınca menzilin %25-30 düşmesi gayet olağan. Ben sabahları aracı şarjdayken ısıtıyorum (pre-conditioning), o zaman yola çıkınca bataryadan yemiyor, menzil biraz daha iyi korunuyor. Tavsiye ederim

Valla hocam reklamdaki 500 km'leri unutun kışın. Erzurum soğuğunda -15'i gördük, menzil yarı yarıya düştü bende. Şehir içi 250 km'yi zor görüyorum şu an. Ama bu Togg'a özel değil, Tesla kullanan arkadaşım da aynı dertten muzdarip. Kışın şarj istasyonuyla kanka oluyoruz yapacak bir şey yok :)

En Son Konular

• Geri