• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

2.7 mi 3.0 mı? ( Range Rover ) Hangisi az yakar

DasAuto

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Herkese selamlar, uzun zamandır hayalini kurduğum Range Rover Sport L320 kasa için artık bütçemi ayarladım ve ciddi ciddi bakmaya başladım. Ancak iki motor seçeneği arasında çok kararsız kaldım. Bir yanda 2.7 TDV6 var, diğer yanda 3.0 TDV6. İnternette çok fazla bilgi kirliliği var; kimi 2.7 çok yakıyor diyor, kimi 3.0'ın vergisi ve bakımı çok ağır diyor. Ben genellikle şehir içi kullanacağım ama arada bir hafta sonları hafif arazi ve uzun yol yapma niyetim de var. Yakıt tüketimi verileri kağıt üzerinde birbirine yakın görünse de gerçek kullanıcı deneyimi benim için çok daha önemli. Özellikle bu araçların kronik sorunları, şanzıman uyumları ve hangisinin daha az üzeceği konusunda tecrübeli abilerimden, kardeşlerimden yardım bekliyorum. 2.7 mi yoksa 3.0 mı daha mantıklı bir tercih olur?

3.0 al gec 2.7 yerinden kalkmiyo yakitida ayni zaten cok yakar bunlar herkez biliyo..

2.7 krank kırma mevzusu var usta hic bulasma 3.0 iyidir direk ona bak

valla kardesim rr biniyorsan yakiti dusunmucen ikiside icer ama 3.0 daha cok kacar..

Cevaplar için teşekkürler. Krank kırma meselesini duydum, o biraz korkutuyor açıkçası ama 2.7 olanların piyasası biraz daha uygun olduğu için cazip gelmişti. Şu an önümde iki seçenek var: Biri çok temiz bakılmış, yetkili servis bakımlı 2008 model 2.7, diğeri ise 2011 model 3.0. Aradaki fiyat farkı yaklaşık 250 bin TL civarında. 3.0 olan makyajlı kasa ve 6 ileri yerine 8 ileri (sanırım 2011 sonu 8 ileriye geçiyorlar) şanzıman olduğu söyleniyor. Bu şanzıman farkı yakıtı gerçekten 1-2 litre aşağı çeker mi? Yoksa o fiyat farkına değmez mi? Bir de 2.7'deki o hantallık şehir içinde çok yorar mı?

8 ileri sanziman cok farkeder yakit duser performans artar 3.0 dan sasma usta..

250 bin fazla ver kafa rahat olsun 2.7 nin turbosu enjektoru bitmez sanayiyle akraba olursun..

makyajli kasa her zaman iyidir satarkende direk gider 3.0 motorun tadi baska herkez onu ariyo...

3.0 motor daha az yakar. 2.7 ünite, aracın ağırlığına oranla düşük tork ürettiği için sürekli yüksek devir çevirmek zorunda kalır. 3.0 motor ise çift turbo avantajı ve yüksek torku sayesinde kasayı daha rahat taşır, bu da günlük sürüşte daha düşük yakıt tüketimi sağlar.

Geri
Üst Alt