• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

4x4 Araçlarda Yakıt Tüketimini Düşürmenin Gizli Taktikleri

Fatih16

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar selam, 2014 model bir L200 aldım ama yakıtı ocağıma incir ağacı dikti. Şehir içi 14-15 litreden aşağı düşmüyor. 4x2 modunda kullanıyorum, lastikler de MT değil AT aslında. Forumda bu işin gizli saklı bir taktiği var mıdır? Yazılım yaptırsam ya da ne bileyim yakıt katkısı falan kullansam gerçekten fark eder mi? Uzun yolda bile 11 litrenin altına inemedim, tecrübeli abilerimden tavsiye bekliyorum, cidden moralim bozuldu bu duruma.

aslana binen yemini düşünmez kardeş yakacak o yapcak bişey yok

sen o arabayı yanlış almışsın direk sat bence herkez az yakacak sanıyo ama bunlar böle

lastikleri çok şişir bi nebze farkeder ama konfor gider öle binemessin

Cevaplar için teşekkürler ama lastik basıncını zaten 34-36 civarı tutuyorum. Aracın bakımları yeni, enjektörleri falan temizlettim. Bir arkadaşım serbest tekerlek göbeği (free wheeling hub) taktırırsan ön takım dönmez, 1-2 litre düşer dedi. Bu konuda bilgisi olan var mı? Bir de hız sabitleyici yakıtı arttırıyor mu yoksa düşürüyor mu? Şehir dışında 90'a sabitleyip gitsem bir işe yarar mı yoksa ayağımla kontrol etmem mi daha mantıklı?

hub işe yarar ama çok bişey bekleme gene yakar o tank gibi araba sonuçta

hız sabitleyici rampada daha çok yaktırır direk ayakla ayarlıcan onu

lpg taktırmıycaksan hiç ugraşma boşuna masraf yapma herkez lpgli biniyo zaten

Geri
Üst Alt