• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Audi Q7 4M Kasa Ağır Bakım Maliyetleri (Triger ve Zincir Seti)

BoggerTR

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar selamlar, 2016 model Audi Q7 4M kasa aracım 185.000 km'ye geldi. Triger kayışı mı yoksa zincir seti mi değişmesi gerekiyor tam emin olamadım ama sanayideki usta zincir seti değişimi için motorun inmesi gerektiğini ve maliyetin oldukça yüksek olacağını söyledi. Yetkili servis fiyatları zaten uçmuş durumda. Bu araçlarda ağır bakım periyodu tam olarak nedir ve İstanbul Avrupa yakasında bu işin ehli, özellikle VAG grubu motorlardan anlayan dürüst bir özel servis öneriniz var mıdır? Parça setini kendim mi almalıyım yoksa servise mi bırakmalıyım? Şanzıman yağı ve diferansiyel yağlarının da değişmesi gerekir mi bu kilometrede tecrübeli arkadaşlardan bilgi bekliyorum.

o arabaya biniyosan paraya acımayacan usta git yetkiliye yaptır kafan rahat olsun sanayide herkez anlamaz o motordan

BoggerTR' Alıntı:
sanayideki usta zincir seti değişimi için motorun inmesi gerektiğini ve maliyetin oldukça yüksek olacağını söyledi
zincir sesi gelmiyosa dokunma direk bozarsın ayarı tutmaz sonra masraf açar başına

Aslında sabahları ilk çalıştırmada 2-3 saniye süren metalik bir sürtünme sesi alıyorum, ısınınca geçiyor. Bu sesin zincir gergisinden kaynaklandığını okumuştum. Motoru indirtmekten çekiniyorum çünkü geri toplarken yağ kaçakları veya elektrik tesisatı sorunları olabiliyormuş. Özel servisten parça hariç sadece işçilik için 40 bin TL gibi rakamlar duydum. Sadece gergileri değiştirerek kurtarma şansımız var mı yoksa set olarak mı girmek lazım? Bir de bu işlem ne kadar sürer aracı kaç gün bırakmamız gerekir?

motor inmeden o zincir değişmez usta audi bu boru değil el mahkum sökülecek o blok

BoggerTR' Alıntı:
Sadece gergileri değiştirerek kurtarma şansımız var mı yoksa set olarak mı girmek lazım?
yarım iş yapma komple set değiştir sonra yine ses yapar bidaha motor indirmeye para verirsin

q7 binip masraf düşünmekte ne biliyim passat mı bu herkez usta olmuş piyasada direk sat kurtul

Geri
Üst Alt