• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

BYD Blade Batarya Delme Testi ve Güvenlik Standartları

BoggerTR

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Selamlar arkadaşlar, son zamanlarda BYD'nin Blade Batarya teknolojisi ve güvenlik standartları çok konuşuluyor. Özellikle o meşhur çivi delme testini (nail penetration test) izledim; batarya delindiğinde duman bile çıkarmıyor, sıcaklığı 30-60 derece arasında kalıyor. Bizim gibi sürekli araziye çıkan, altını taşa vuran, sert zeminlerde araç kullananlar için bu güvenlik seviyesi devrim niteliğinde olabilir mi? Ternary lithium pillerde patlama ve alev alma riski varken LFP tabanlı bu Blade yapısı gerçekten arazi şartlarında güven verir mi? Teknik bilgisi olan veya bu araçları inceleyen var mı? Off-road şartlarında bataryanın fiziksel darbelere karşı bu kadar dirençli olması tercih sebebi olur mu?

elektrikli araba arazide kalır çekiciyle uğraşırsın direk dizel al kafan rahat etsin

BoggerTR' Alıntı:
batarya delindiğinde duman bile çıkarmıyor
valla duman cıkmaz ama herkez cok guveniyor bunlara sonra yolda kalıyorlar sanayide ugrastırır bu

pillerin ömrü bitince çöp olur o arabalar kimse yüzüne bakmaz bosverin bataryayı falan

Arkadaşlar mesele sadece yolda kalmak değil, bataryanın fiziksel dayanımı ve can güvenliği. LFP pillerin hücre yapısı ince uzun olduğu için aracın şasisinin bir parçası gibi görev yapıyor yani CTB (Cell-to-Body) teknolojisi kullanılıyor. Arazi sürüşünde burulma direncini artırdığı söyleniyor. Çivi testinde yanmayan pil, alttan sert darbe alınca da patlamaz diye düşünüyorum. BYD modellerini yakından gören, batarya koruma sacını veya muhafazasını inceleyen oldu mu hiç aranızda? Araziye sokulur mu bu araçlar?

cin mali araba almam ben herkez bir sey diyor ama teneke bunlar iki güne dökülür

BoggerTR' Alıntı:
Arazi sürüşünde burulma direncini artırdığı söyleniyor
kim uyduruyor bunlari direk pazarlama taktigi inanmayin boyle seylere altını vurdunmu o pil biter

dagda bayırda tas çarpsa kimi bulcan tamire batarya dedigin hassas olur ugrasmaya degmez

Redline' Alıntı:
altını vurdunmu o pil biter
aynen oyle usta zaten servisleri bile yok dogru durust parca bekleriz 6 ay

En Son Konular

Geri
Üst Alt