• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Cockpit Teknolojisi ve Kabin Ergonomisi

YuksekHizUsta

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar herkese selamlar, yeni nesil SUV ve pick-up modellerinde artık iyice yaygınlaşan kokpit teknolojisi ve kabin ergonomisi üzerine bir konu açmak istedim. Araziye çıktığımızda veya uzun kamp yolculuklarında o devasa dokunmatik ekranların kullanımı gerçekten ne kadar pratik? Mesela vites topuzunun yeri, klima düğmelerinin fiziksel mi yoksa dijital ekranda mı olması gerektiği konusu beni çok düşündürüyor. Direksiyon üzerindeki tuş kalabalığı bazen dikkat dağıtıcı olabiliyor. Özellikle eldivenle kullanımda bu yeni nesil piyano siyahı tuşlar ve hassas ekranlar sıkıntı çıkarıyor mu? Sizin tecrübeleriniz neler, hangi modelin kabin dizaynını daha başarılı buluyorsunuz?

ekran mekran işi boş iş araziye çıktınmı vites kolu eline gelicek gerisi hikaye.

dokunmatik ekranın ışığı gece arazi sürüşünde adamın gözünü alıyor direk kapatman lazım yoksa önünü göremezsin.

Kesinlikle katılıyorum, gece sürüşü sırasında ekran parlaklığı büyük sorun. Geçen gün bir arkadaşın yeni aracında navigasyonu ayarlamaya çalışırken sistem dondu, resmen dağ başında ortada kaldık. Fiziksel butonların yerini hiçbir şey tutmuyor gibi. Peki koltuk ergonomisi ve konsol genişliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Uzun süreli sürüşlerde bel desteği ve yan destekler çok kritik oluyor. Bazı araçlarda multimedya sistemi çok yukarıda konumlandırılmış, gözü yoldan çok ayırmak gerekiyor. Bu konularda herkez bir çözüm arıyor ama fabrikasyon olarak en iyisi hangisi sizce?

bizim toyota da ne ekran var ne bişey taş gibi biniyoruz kafa rahat herkez macera arıyor.

YuksekHizUsta' Alıntı:
Fiziksel butonların yerini hiçbir şey tutmuyor gibi.
aynen öyle usta tuş dediğin tık tık edicek öbür türlü yolda giderken klimayı açamıyosun direk kaza sebebi.

bel desteği istiyorsan gidip sanayide döşemeciye sünger attıracan orjinal koltuktan hayır gelmez.

Geri
Üst Alt