• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Dacia Duster 1.3 TCe ECO-G Yakıt Tasarrufu

Aura4x4

⚡ Yüksek Voltaj 4x4
Moderator
Arkadaşlar selamlar herkese, Dacia Duster 1.3 TCe ECO-G aracımı alalı henüz 2 ay oldu ve şu an 2500 kilometredeyim. Ancak yakıt tüketimi konusunda ciddi endişelerim var. Fabrika verilerine göre karma tüketimde 7-7.5 litre civarı yakması gerekirken ben şehir içinde 11 litrenin altına bir türlü düşüremedim. Aracı genelde sakin kullanırım ve ECO modu hep açık duruyor. LPG tüketimi ise 12 litreyi buluyor. Bu motorun çok ekonomik olduğunu duymuştum ama şu an cebimi yakmaya başladı. Rodaj süresi bittikten sonra bu değerler düşer mi yoksa servise mi başvurmalıyım? Benzer tecrübesi olan veya çözüm önerisi sunabilecek biri varsa çok sevinirim.

o araba az yakmaz kardes bosuna heveslenme basarsan yakar duster bu yapacak bisey yok

Aura4x4' Alıntı:
11 litrenin altına bir türlü düşüremedim.
1.3 motor duster icin kucuk kaliyor kasa agir herkez ayni seyi soyluyor zaten direk kullanmaya devam et

rodaj falan hikaye dacia bu cok bisey bekleme yakar her turlu

Gelen cevaplar biraz moralimi bozdu açıkçası. Araç fabrikasyon LPG'li olduğu için daha ekonomik olacağını düşünmüştüm. Uzun yolda 90-100 km hıza sabitlediğimde bile 9 litrenin altına inmiyor lpgde. Lastik basınçlarını kontrol ettim hepsi normal gözüküyor. Acaba kalitesiz gaz mı alıyorum yoksa yazılımsal bir durum mu var? Benzer yakıt değerleri alan başka 1.3 TCe kullanıcısı yok mu forumda?

gazı nerden aliyon direk shell falan dene herkez farkli yerden alinca yakit degisir diyorlar

Aura4x4' Alıntı:
9 litrenin altına inmiyor lpgde.
9 litre lpg yakiyorsa bedava biniyon zaten daha ne olsun millet 15 yakiyor dert etme

hava filtresini kontrol et pislik dolduysa araba bogulur yakar direk degistir bak

bakimlarini aksatma servise git bi guncelleme falan varsa attirsinlar belki duser

En Son Konular

Geri
Üst Alt