• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Discovery4 Alınırmı?

Burak_Drift

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar herkese, bir süredir Discovery 4 (3.0 SDV6) bakıyorum. Araç heybetiyle, konforuyla beni çok cezbediyor ama etraftan 'uzak dur, ocağına incir ağacı diker' diyen çok fazla insan var. Hem günlük kullanım hem de hafta sonları hafif kamp-dağ yolu için düşünüyorum. Sizce bu yaşta bir D4 hala alınır mı? Kronik sorunları, özellikle şu krank kırma meselesi gerçekten söylenildiği kadar yaygın mı?

Hocam hoş geldin. D4 segmentinin gerçekten kralıdır ama bütçen kısıtlıysa ve kenarda bir 100-150 bin liran yoksa bulaşma derim. Konforuna, arazideki kabiliyetine diyecek laf yok, Range Rover'ı aratmaz ama bakımı aksatılmış bir Land Rover adamı hayata küstürür.

Abi direkt en acı gerçeği söyleyeyim; krank kırma olayı şehir efsanesi değil. Özellikle bakımsız ve zorlanmış araçlarda 200 bin km civarı büyük risk. Eğer alacaksan mutlaka motoru elden geçmiş ya da çok düzgün servis kayıtlı bir araç bakmalısın. Bir de yıllık MTV'sini kontrol ettin mi? O da ayrı bir dert.

3 senedir 2012 modelini kullanıyorum, her sabah binerken iyi ki almışım diyorum. Airmatic (havalı süspansiyon) sistemi düzgün çalışıyorsa tadından yenmez. Yaylı araçlardan sonra bulutların üzerinde gidiyor gibi hissettirir. Ama ustasını iyi seçmen lazım, her sanayideki usta 'ben yaparım' der ama Discovery'den anlamayan adam arabayı bozar.

Bütçen elveriyorsa mutlaka 2012 sonrası 8 ileri ZF şanzımanlı makyajlı kasalara bak derim. Hem vites geçişleri çok daha pürüzsüz hem de yakıt bir tık daha makul seviyelerde. Ama şehir içi 13-14 litrenin altına pek düşmez, bunu bilerek gir bu işe.

Valla bu paraya Toyota Prado falan da bakılabilir ama D4'teki o karizma ve teknoloji hiçbirinde yok. İngiliz arabası nazlıdır ama ruhu vardır. Alırken mutlaka iyi bir Land Rover özel servisine expertiz yaptır, bilgisayara bağlatıp geçmiş hatalarına baksınlar. Eğer temizse ömürlük binersin.

Hocam dünya gözüyle bir kez binilmesi gereken bir makine bence. Korkutmalara çok kulak asma ama 'ucuz' ilanlardan da kaç. Piyasanın 50-100 bin altına satılan araç genelde masraf kapısıdır. Bakımlısını bulursan keyfini sürersin, kamp yerinde de en çok dikkat çeken araç senin olur.

En Son Konular

Geri
Üst Alt