• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Ford Ranger 2.0 Bi-Turbo mu, Toyota Hilux mu? DPF Tıkanması, Şanzıman Sıcaklığı ve Kronik Karşılaştırması

BuggyBandit

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar herkese, uzun süredir Ford Ranger 2.0 Bi-Turbo ile Toyota Hilux arasında gidip geliyorum. Ranger'ın 10 vitesli şanzımanının özellikle ağır arazi şartlarında veya römork çekerken çabuk ısındığına dair çok fazla duyum aldım. Ayrıca bu motorun yağ seyreltme ve enjektör sorunları olduğu söyleniyor. Öte yandan Toyota Hilux efsane bir sağlamlığa sahip olsa da, yeni nesillerdeki DPF (dizel partikül filtresi) tıkanması mevzusu herkesin dilinde. Şehir içinde de kullanacağım için Ranger'ın konforu cezbediyor ama sanayiden çıkamazsın diyenler korkutuyor. Hilux'un o sert süspansiyonu ve teknoloji fakiri olması da ayrı bir dert. Sizce hangisi daha az baş ağrıtır? Kronik sorunlar bazında karşılaştırabilir miyiz?

ranger alma usta elinde kalır şanzıman direk çöp hilux al kafan rahat olsun

hiluxun dpf herkezde sıkıntı ama motoru sağlam rangerın iç dizaynı güzel sadece

bi turbo dediğin narin makina araziye gelmez hilux al geç herkez biliyo sağlamlığını

BuggyBandit' Alıntı:
rangerın donanımı çok iyi ama sanayiden çıkamazsın diyenler var
usta o sanayi lafı boş değil ranger dertten başka bişe değil direk toyota bak

Gelen yorumları okuyorum ama hala netleşemedim. Bazı forumlarda Ranger'ın şanzımanına ek soğutucu takılarak ısınma sorununun çözüldüğü yazılmış. Hilux'taki DPF sorunu için ise yazılımla iptal etmekten başka çare yok mu? Günlük 30-40 km yol yapacağım, hafta sonları hafif kamp ve arazi. Ranger'daki o 500 Nm tork ve 10 vitesin akıcılığı şehir içinde çok büyük avantaj değil mi? Hilux kullanan arkadaşlar, o zıplama ve sarsıntı şehir içinde çok mu rahatsız edici?

ranger konforlu ama şanzıman ısındımı kalırsın dağ başında hilux taş gibi

BuggyBandit' Alıntı:
Ranger'daki konfor ve teknoloji gerçekten cezbediyor ama DPF ve yağ seyreltme sorunlarından korkuyorum.
korkmakta haklısın ranger narin araba ford servisleri bile çözemiyo o sorunları herkez şikayetçi

hilux al bak keyfine rangerın turbosu ayrı dert vitesi ayrı dert uğraşılmaz direk hilux invicible al

bi turbo her zaman risk toyota herkez için en iyisi maceraya gerek yok konfor arayan binek araba alsın

Geri
Üst Alt