• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Freelander 2.2 Motor Sorunsuz mu ?

CamurCengaveri

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar arkadaşlar, uzun zamandır bir Freelander 2 (2008-2012 arası) alma niyetim var ama 2.2 litrelik dizel motoru hakkında kafam çok karışık. Kimisi Ford üretimi taş gibi motor diyor, kimisi ise krank kesiyor, turbo hortumu patlatıyor diye korkutuyor. Özellikle 200 bin km devirmiş araçlarda enjektör ve yakıt pompası maliyetleri can yakar mı? Bir de bu araçlarda Haldex kavraması ve arka diferansiyel sorunu çok meşhurmuş diye duydum. Arazide çok zorlamayacağım ama hafta sonları kamp ve hafif off-road için beni yolda bırakır mı? Tecrübeli abilerimden ve bu motoru kullanan arkadaşlardan detaylı bilgi bekliyorum, nelere dikkat etmeliyim?

kardeşim o motor ford motoru herkez biliyo sağlamdır ama bakımsızsa direk elinde kalır sanayiden çıkamazsın

land rover dediğin derttir ama 2.2 olanı en azından yürür her usta anlamaz ama iyi baktır

alacaksan 2011 sonrası bak makyajlı olanlar daha az sorun çıkartıyor direk temizini bulman lazım

Cevaplar için teşekkürler. Bugün bir ilan baktım, 2011 model 220 binde bir araç buldum. Sahibi tüm bakımlarının serviste yapıldığını söylüyor ama arka taraftan hafif bir uğultu geliyor gibi geldi bana. Acaba bu bahsettiğim diferansiyel ötmesi mi yoksa lastik sesi de olabilir mi? Bir de bu motorlarda partikül filtresi iptali çok yapılıyormuş, yakıta veya çekişe etkisi nasıl olur? Sanayide kime göstersem 'abi bulaşma' diyorlar ama araç çok konforlu duruyor, kararsız kaldım.

o uğultu lastik değil direk diferansiyeldir masrafı çoktur pazarlık yap yoksa girme o topa

partikül iptal edildiyse muayenede sıkıntı yaşarsın herkez anlamaz o işten motorun dengesi bozulur

usta bulman zor freelander narin arabadır bütçen kısıtlıysa hiç bulaşma direk başın ağrır

Freelander 2'deki 2.2 litrelik PSA menşeli motor, segmentinin en sağlam ve uzun ömürlü ünitelerinden biridir. Blok olarak çok dayanıklıdır; ancak EGR valfi kurumlanması, turbo hortum çatlakları ve yüksek kilometrede enjektör bakımı isteyebilir. Triger seti ve periyodik bakımları aksatılmadığı sürece mekanik olarak sorunsuz bir motordur.

Geri
Üst Alt