• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Honda ZR-V Civic Tabanlı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Aero
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aero

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar herkese, Honda'nın yeni SUV modeli ZR-V hakkında merak ettiğim bazı detaylar var. Bildiğim kadarıyla bu araç Civic platformu üzerine inşa edilmiş bir model ama sürüş dinamikleri ve teknik altyapı anlamında aralarında ne kadar benzerlik var? Motor seçeneklerinde Civic'teki 1.5 VTEC Turbo ve e:HEV hibrit sistemlerini görüyoruz. Peki süspansiyon geometrisi ve şasinin sertliği konusunda bir modifikasyon yapılmış mı yoksa sadece yerden yükseltilmiş bir Civic mi kullanıyoruz? İç mekandaki benzerlikler zaten bariz ama yalıtım ve arazi performansı konusunda Civic'ten ayrılan keskin noktaları nelerdir? Özellikle CR-V ile HR-V arasındaki o boşluğu gerçekten doldurabiliyor mu?

civic neyse odur direk aynısı sadece az daha yukarda duruyor çok kurcalama

Aero' Alıntı:
İç mekandaki benzerlikler zaten bariz
herkez biliyor altı civic bunun git bi bin bak fark yok

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim ama biraz daha teknik detaylara girmek istiyorum. Sonuçta fiyat farkı azımsanacak gibi değil ve ZR-V'nin arkada tam bağımsız süspansiyonla gelmesi Civic'ten daha konforlu olabileceğini düşündürüyor. Ayrıca şanzıman oranlarında bir farklılık olup olmadığını merak ediyorum çünkü SUV ağırlığıyla Civic'teki tepkileri vermeyebilir. Şehir içi kullanımda e:HEV performansı Civic ile birebir aynı mı yoksa ağırlıktan dolayı batarya yönetimi değişmiş mi? Arazi yetenekleri konusunda da şüpheliyim.

agırlık varsa yakıt artar o kadar teknik hesaba girme sanayide usta anlamaz buna

En Son Konular

Geri
Üst Alt