• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Jimny Motor Modifiye ve Performans Yazılımları

AllTerrainAce

Sorumlu
Moderator
Selamlar herkese, 2021 model Suzuki Jimny JB74 sahibiyim. Aracıma 3 inç yükseltme ve 235/75/15 BF Goodrich lastik taktıktan sonra motorun çekişi oldukça düştü. Özellikle otoyol kullanımlarında ve uzun rampalarda araç çok hantal kalıyor, kamyonları sollamak bile bazen stresli olmaya başladı. 1.5 litrelik atmosferik motorun sınırlarının farkındayım ama biraz daha canlılık katmak adına Stage 1 performans yazılımı veya Pedal Commander tarzı gaz tepkime cihazlarını araştırıyorum. Bu konuda tecrübesi olan, yazılım attırıp yakıt tüketimi veya tork artışı konusunda fark gören var mı? Ayrıca otomatik şanzımana bu yazılımların ekstra bir yükü olur mu, şanzıman yağı soğutucusu taktırmak gerekir mi? Tecrübeli arkadaşlardan fikir bekliyorum.

kardeşim o motordan bişey olmaz boşuna para harcama git 1.6 vitara al herkez aynısını yapıyor direk

ustam sanayide çok gördük o yazılımları atmosferik araba bu turbo yok bişey yok boşa masraf yapma bin git

Gelen cevaplar için teşekkürler ama aracımdan genel olarak memnunum, model yükseltmek ya da araç değiştirmek istemiyorum. Sadece torku biraz daha alt devirlere çekmek ve gaz tepkisini iyileştirmek amacım. Yurt dışı forumlarında cold air intake ve komple egzoz sistemiyle beraber yazılımın işe yaradığını söyleyenler var. Türkiye'de bu işi Jimny üzerinde profesyonelce yapmış bir yer tanıyor musunuz? Ya da şanzıman ısınma sorunu yaşayan oldu mu yükseltme kitinden sonra?

pedal falan yalan onlar piskolojik direk basacan gaza gitmiyosa zorlamican suzuki bu

AllTerrainAce' Alıntı:
Sadece torku biraz daha alt devirlere çekmek ve gaz tepkisini iyileştirmek amacım.
valla usta zor o iş jimny bu şehir içi bin geç uğraşma motoru kucağına alırsın sonra herkez usta olmuş memlekette

Geri
Üst Alt