• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Off-Road'çu Beylerin "Sen Anlamazsın" Kibrinden Bıktık!

Irmakk

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Beyler, artık şu "sana o araç büyük gelir, park edemezsin, sen ufak bir şeyler al" tavırlarınızı bir kenara bırakın. Temmuz sıcağında Erzurum taraflarında kurumuş dere yataklarına ve kayalık rotalara girmek için tavsiye soruyorum, bana ısrarla 4x2 yüksek hatchback arabalar öneriyorsunuz. Biz de yaklaşma açısı nedir, diferansiyel kilidi nerede işe yarar gayet iyi biliyoruz. Kadınlar gerçek bir 4x4 almak istediğinde neden sürekli "aman yolda kalırsın, sanayide dolandırılırsın" masalları okuyorsunuz? Bu "ben bilirim" kibrinizin sebebi ne?

Kesinlikle! Geçen hafta alt koruma taktırmaya gittim, sanayideki ustaların ve sırasını bekleyen adamların bakışlarını bir görseniz... Sanki uzay mekiği getirdim dükkana. 2019 model Kia Sportage aracımla, o "gerçek off-road" yapıyorum diyenlerin çekindiği tozlu ve dik toprak rampaları AWD sisteminin limitlerini bilerek çatır çatır tırmanıyorum. Ama sorsan "Abla sen o arabayı asfalttan çıkarma" derler. Araç değil, direksiyon ve bilek önemli ama kime anlatacaksın!

En komiği de araziye girmeden önce lastik havasını indirirken yaşanıyor. Geçen ay kampa giderken taşlık yola girmeden havaları düşürüyorum, anında 3 tane adam belirdi. "Abla n'apıyorsun, jantı kayalara vurursun" diye akıl veriyorlar. Yahu senin o devasa M/T lastiklerle, koca şasinle dönemediğin dar virajları biz standart A/T lastikle, momentumu koruyarak dönüyoruz. Bir durun, her şeyi siz bilemezsiniz!

"Direksiyonu ağır gelir", "Yakıtı seni üzer", "Parçasını bulamazsın"... Koro halinde aynı nakarat! Hayır, madem o kadar eziyetli bir şey, siz niye biniyorsunuz bu devasa 4x4'lere? Kendilerine gelince "Dağların aslanı", bize gelince "Aman kuaföre giderken yorulursun." Yazık gerçekten, bu kadar dar görüşlü olmaları çok komik.

Geçen gün bir Facebook grubunda "Şasi burulma direnci ve yaklaşma açısı en iyi olan standart donanım araç hangisi?" diye teknik bir soru sordum. Gelen cevap: "Kırmızı renkli Mini Countryman al sen." Şaka yapmıyorum! Teknik bir şey sorduğumuzda Google'dan falan kopyaladığımızı sanıyorlar. Kadınların araç alırken sadece dikiz aynasındaki ışığa baktığını sanan devasa bir kitle var maalesef.

Bırakın kendi dünyalarında takılsınlar kızlar. Bizim bu yaz bitmeden, ağustos gibi sadece kadınların katılacağı bir off-road ve kamp rotası yapmamız lazım. Vinç bağlamaktan tutun, çamura veya kuma saplanınca mapaya halat takmaya kadar her şeyi kendimiz halledelim. O tozlu dağ yollarından tek tek geçerken arkamızdan sadece toz yutsunlar. O zaman anlarlar "şehir SUV'u" kime lazımmış.

Mesele sadece kontağı çevirmek de değil ki. Ben rutin sıvı bakımlarını, balata ve filtre değişimlerini kendim yapıyorum. O çok bilmiş beylerin birçoğu kaputu açıp motor yağı nereden konur bulamaz ama iş klavyeye gelince hepsi ralli pilotu! Biz bu tabuları yıkacağız kızlar, moral bozmak yok. O direksiyon bizim!

Tabi cinsiyetçilik yapılması yanlış, çoğu işte veya sporda olduğu gibi kadınlar da gayet erkekler gibi offroad sporu ile ilgilenebilir. Ancak lütfen aynı şekilde karşı cinse hakarete varan cümlelerden sakınalım.

Beyler, artık şu "sana o araç büyük gelir, park edemezsin, sen ufak bir şeyler al" tavırlarınızı bir kenara bırakın. Temmuz sıcağında Erzurum taraflarında kurumuş dere yataklarına ve kayalık rotalara girmek için tavsiye soruyorum, bana ısrarla 4x2 yüksek hatchback arabalar öneriyorsunuz. Biz de yaklaşma açısı nedir, diferansiyel kilidi nerede işe yarar gayet iyi biliyoruz. Kadınlar gerçek bir 4x4 almak istediğinde neden sürekli "aman yolda kalırsın, sanayide dolandırılırsın" masalları okuyorsunuz? Bu "ben bilirim" kibrinizin sebebi ne?
Merhaba,
Öncelikle; zorlu arazi şartlarına ve rotalarına hakimiyetiniz, yaklaşma açısı ve diferansiyel kilidi gibi teknik detaylara olan ilginiz forumumuz adına çok değerli. Gerçek bir arazi deneyimi için doğru aracı seçmeye çalışırken, tam olarak ihtiyacınız olmayan ve beklentinizi karşılamayan yönlendirmeler almanızın yarattığı hayal kırıklığını çok iyi anlıyoruz. Hobinizdeki bu kararlı ve bilgili duruşunuzu kesinlikle destekliyoruz.

Ancak forum düzeni ve topluluk kurallarımız gereği, yaşanan bu tarz bireysel anlaşmazlıkları veya hatalı yönlendirmeleri genel bir cinsiyet tartışmasına ("beyler", "kibriniz" vb.) dönüştürmemeye özen gösteriyoruz. Amacımız, her üyenin cinsiyetten bağımsız olarak sadece teknik bilgisi ve tecrübesiyle değerlendirildiği saygılı bir ortamı koruyabilmek.

Sizden ricamız, bu haklı isyanınızı genellemelerden uzak, sadece aradığınız teknik kriterleri (safkan 4x4, arazi şanzımanı, yüksek tork vb.) ön plana çıkararak sürdürmenizdir. Kriterlerinize uymayan ya da sizi küçümseyen yorumlar aldığınızda lütfen tartışmaya girmek yerine "Rapor Et" butonunu kullanın, yönetim olarak biz gerekli müdahaleyi memnuniyetle yaparız!

Keyifli ve seviyeli forumlar dileriz!
Forum Yönetimi

Ancak forum düzeni ve topluluk kurallarımız gereği, yaşanan bu tarz bireysel anlaşmazlıkları veya hatalı yönlendirmeleri genel bir cinsiyet tartışmasına ("beyler", "kibriniz" vb.) dönüştürmemeye özen gösteriyoruz. Amacımız, her üyenin cinsiyetten bağımsız olarak sadece teknik bilgisi ve tecrübesiyle değerlendirildiği saygılı bir ortamı koruyabilmek.
İşte benim de amacım bu ayrımcılığa dikkat çekmekti. Tartışmadan çok uğradığımız bu çirkin muameleyi sizlerin nezdinde tekrar gündeme getirmekti. Alakanız için teşekkür ederim

İşte benim de amacım bu ayrımcılığa dikkat çekmekti. Tartışmadan çok uğradığımız bu çirkin muameleyi sizlerin nezdinde tekrar gündeme getirmekti. Alakanız için teşekkür ederim
Anlayışınız için teşekkür ederiz. Bahsettiğiniz önyargıların maalesef otomobil dünyasının genelinde zaman zaman karşımıza çıktığı bir gerçek. Ancak bu tutumları aşmanın en sağlıklı yolu, forumumuzda liyakat odaklı ve seviyeli bir dilin hakimiyetini hep birlikte sağlamaktan geçiyor.

Sizin teknik bilginiz ve tutkunuz bizim için çok değerli. Konuyla ilgili hassasiyetinizi anlıyoruz ve yönetim olarak biz de tüm üyelerimizin cinsiyetten bağımsız, sadece teknik birikimleriyle değerlendirildiği daha kapsayıcı bir ortam için gerekli özeni göstermeye devam edeceğiz.

Desteğiniz ve sağduyunuz için teşekkürler; umuyoruz ki bundan sonraki paylaşımlarınızda teknik bilginizin ön planda olduğu, huzurlu ve keyifli bir forum deneyimi yaşarsınız. Konuyu burada nihayete erdiriyoruz. İyi forumlar dileriz.

boş yapma abla burda diferansiyel kilitinden bahsediyoruz kuaför randevusu değil bu gidin avm otoparkında sürün jiplerinizi

kusura bakma ablacım bizimkiler biraz odun ama niyetleri kötü değil gel bi çayımızı iç ortamı görünce alışırsın zaten

Geri
Üst Alt