• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Santa Fe çeki demiri montajı ve karavan çekme kapasitesi

ExpeditionTR

Sorumlu
Moderator
2015 model Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi aracım için çeki demiri taktırmak istiyorum. 1500 kg civarı bir çekme karavan almayı planlıyorum fakat aracın şanzımanına binen yükten endişeliyim. Türkiye'de bu araca çeki demiri taktıran ve ruhsata işleten var mı? Süreç nasıl ilerliyor ve proje maliyeti ortalama nedir? Ayrıca karavanı çekerken şanzıman ısınması gibi kronik bir sorunla karşılaşır mıyım yoksa ek soğutucu mu taktırmalıyım? Tecrübeli arkadaşlardan bilgi bekliyorum.

santa fe tank gibidir taktır gitsin bişey olmaz herkez taktırıyor sanayide usta cok

1.5 tonu santa fe hissetmez bile direk taktır geç şanzıman saglamdır

ExpeditionTR' Alıntı:
şanzıman ısınması gibi kronik bir sorunla karşılaşır mıyım
o araçlarda şanzıman sogutucu var zaten sıkıntı yapmaz direk taktır kurcalama arabayı

projesiz taktırma trafıkte baglarlar arabayı herkez bilmez bu işleri

Cevaplar için teşekkürler. Bazı forumlarda tork konvertörlü şanzımanların dik rampalarda karavanla beraber çok ısındığı ve ek transmission cooler takılmasının şart olduğu söyleniyor. Özellikle yazın Ege rampa çıkışlarında sorun yaşar mıyım? Bir de marka olarak Bosal mı yoksa yerli üretim mi tercih etmeli? Yerli demirlerin mukavemeti hakkında şüphelerim var.

yerli çeki demiri taktır boşuna ithale para verme hepsi demir işte herkez yerli takıyor

PirelliPrens' Alıntı:
projesiz taktırma trafıkte baglarlar arabayı herkez bilmez bu işleri
aynen oyle muayene falan sıkıntı cıkarır tse onaylı olsun direk

rampada manuele alırsan ısınmaz şanzıman herkez otomatıkte zorluyor hata yapıyor

2.2 motor o karavanı oyuncak gibi sallar direk al karavanı gezmeye bak şanzıman falan bitmez

Geri
Üst Alt