• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

SUV Modellerinde Şanzıman Yağı Değişimi Zamanı

YuksekHizUsta

Yeni Üye
Dortceker uyesi
bak şimdi kardeşim, şu şanzıman yağı meselesini çoğu kişi "ömürlük" diye biliyor, sakın o hataya düşme! o "ömürlük" dedikleri, şanzımanın garantisi bitene kadar dayanacağı süre demek, yani üretici "garanti bitsin de ne olursa olsun" diyor. SUV dediğin makine ağır, bir de üzerine 4x4 yükü binince o şanzımanın içi cayır cayır yanıyor.

ben sana söyleyeyim, o şanzımanı eline almak istemiyorsan, en geç 60 bin ile 80 bin kilometre arasında o yağı değiştireceksin. hele bir de sürekli şehir içi trafikteysen veya araziye girip şanzımanı zorluyorsan, 50 binde bir değiştir ki kafan rahat olsun. yağ dediğin şey zamanla özelliğini kaybediyor, içindeki o küçük metal çapaklar yağın rengini bozuyor, dişlileri yağlayacağına zımpara gibi aşındırıyor.

bir de şu var; yağ değişimini sakın öyle kafana göre yağcıda falan yaptırma. makineyle olması lazım, içindeki kurumuş tortuları da temizletmen lazım. yanlış yağ mı koydun, ya da seviyesini mi ayarlayamadın; o şanzıman vites geçişlerinde vuruntu yapmaya başlar, sonra da "neden arıza veriyor" diye gezersin. bu iş şakaya gelmez, şanzıman dediğin makinenin en pahalı parçası, düzgün bakarsan sana 300 bin kilometre hizmet eder ama bakmazsan ilk 100 binde "yandım anam" dedirtir.

servis ömürlük der ama 60 bini geçirme yoksa eline alırsın şanzumanı demedi deme.

ağır hizmet tipi suv bunlar tork konvertörü ısındı mı yağı yakar 80 binde bir mutlaka filtreyle beraber değişecek.

Ridvan20' Alıntı:
servis ömürlük der ama 60 bini geçirme yoksa eline alırsın şanzumanı demedi deme.
ustam haklı vites geçişleri sertleşince anlıyosun zaten yağın bittiğini.

şanzuman soğutucusu yoksa çoğu suvda 50 bin bile çok bu sıcaklarda yağ özelliğini kaybediyor.

benim dusterda 100 bin oldu hala tık yok ama sanayideki ustam değiştir dedi kafam karışık.

KeremToyota' Alıntı:
ustam haklı vites geçişleri sertleşince anlıyosun zaten yağın bittiğini.
araziye giren suv her zaman daha çok ısınır yağın ömrü kısalır.

yağ dediğin nedir ki 3-5 bin lira masraftan kaçarken koca şanzumandan olmayın beyler.

Geri
Üst Alt