• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Tesla Otopilot ve Tam Otonom Sürüş (FSD) Türkiye Deneyimleri

BoggerTR

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Selamlar. Tesla Model Y kullanıcısıyım ve uzun süredir FSD (Tam Otonom Sürüş) paketini Türkiye şartlarında satın alıp almama konusunda büyük kararsızlık yaşıyorum. Malumunuz bizim yollarımızda şerit çizgileri bazen çok belirsiz olabiliyor, emniyet şeridi kullanımı veya aniden yola atlayan yayalar sistemi çok zorluyor olabilir. Özellikle İstanbul-Ankara arası gibi sık kullanılan uzun güzergahlarda otopilotun performansını deneyimleyen var mı? Sistem tabelaları okumada veya kavşak dönüşlerinde ne kadar güven veriyor? Uzun yolda işe yarar mı diye soruyorum çünkü bazen çok yorucu oluyor ve teknolojinin nimetlerinden faydalanmak istiyorum. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

yol yokki otopilot olsun direk patlarız burda herkez kafasına göre şerit değiştiriyor

BoggerTR' Alıntı:
Uzun yolda işe yarar mı diye soruyorum
uzun yolda uykun gelir kaza yaparsın herkez kendi sürsün direksiyonu bırakmaya gelmez

tesla mesla bize gelmez kardeşim araziye çıkamaz o alet altı yere değer bunun

Aslında haklısınız, off-road kapasitesi yok ama benim amacım asfalt üzerinde konforu artırmak. Özellikle Ankara yolundaki Bolu geçişinde veya tünellerde sistemin nasıl tepki vereceğini merak ediyorum. Bir de yazılım güncellemeleriyle Türkiye haritası ve tabela okuma özelliği ne kadar iyileşti? Bazı arkadaşlar otobanda phantom braking yani sebepsiz frenleme yaptığını söylüyor, bu durum hala devam ediyor mu? Aracı genelde şehir içi değil de böyle şehirler arası yollarda asistan olarak kullanmayı planlıyorum.

bolu tünelinde gps kopar o alet sapıtır bence boşuna para verme

Zenith' Alıntı:
tesla mesla bize gelmez kardeşim
aynen öyle abi şarj bitse dağda kalırsın çekici de gelmez rezil olursun

sensörü çamur olsa görmez o yolları direk duvara toslar sanayiye düşersen parçasıda bulunmaz

yazılım mazılım hikaye direksiyonu elinde tutucaksın şöför dediğin yolu hissedicek

En Son Konular

Geri
Üst Alt