• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Turbo Revizyonu ve Enjektör Bakımında Özel Servis Başarı Oranları

Cruiser

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selam arkadaşlar, elimde 2014 model 3.0 D4-D motor bir Land Cruiser var. Araç son dönemde özellikle alt devirlerde çok hantallaştı ve gaza yüklendiğimde arkadan kara tren gibi duman atıyor. Ankara'da bir iki ustaya gösterdim, biri turbo pervaneleri aşınmış dedi, diğeri enjektörlerin memelerinde sorun var dedi. Malum yetkili servisin fiyat politikası yüzünden dışarıda çözüm arıyorum. Turbo revizyonu yaptırıp 50-60 bin km sorunsuz binen var mı aranızda? Yoksa revizyon dikiş tutmaz mı dersiniz? Enjektör için de temizlik mi yoksa komple parça değişimi mi önerirsiniz? Tecrübeli arkadaşlardan servis önerisi veya sakın girme bu topa şeklinde uyarısı olan varsa çok makbule geçer.

revizyon işi yaş kardeşim herkez yapamaz direk sıfır al kafan rahat olsun

sanayide usta çok ama anlayan az turbo işi şans işi birazda

Arkadaşlar sıfır turbo fiyatı 65 bin TL dediler, enjektörler de tanesi 15 bin TL civarı. Hepsini sıfırlamaya kalksam neredeyse aracın ikinci el değerinin ciddi bir kısmına denk geliyor. Birkaç yerle görüştüm 1 yıl garanti veririz diyorlar ama sanayide garanti lafta kalıyor genelde. Özellikle Ostim veya İvedik tarafında bildiğiniz, referanslı bir pompacı ya da turbocu yok mu? Revizyonun tutmama sebebi tam olarak nedir? Balans ayarı mı yapılamıyor yoksa kullanılan parçalar mı kalitesiz?

Cruiser' Alıntı:
Birkaç yerle görüştüm 1 yıl garanti veririz diyorlar ama sanayide garanti lafta kalıyor genelde.
lafta kalır tabi usta ölür dükkan kapanır kimseyi bulamazsın sonra

enjektörü iyi bi pompacıya ver ayar yapsın boşuna masraf açma turboyuda temizlet geç

En Son Konular

Geri
Üst Alt