• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Volvo XC90 Kronik Sorunlar ( ANA KONU)

SahraSafak

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar herkese, 2012 model bir Volvo XC90 D5 almayı düşünüyorum ancak şanzıman ve elektronik aksam konusunda çok fazla duyum aldım. Özellikle bu araçlarda şanzıman ısınma problemi ve AWD sisteminin devre dışı kalması gibi kronik sorunlar olduğu söyleniyor. Daha önce bu aracı uzun süre kullanmış olan veya hala kullanan dostlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum. Servis maliyetleri ve yedek parça bulunabilirliği Türkiye şartlarında nasıldır? Herkese şimdiden teşekkürler.

şanzıman soğutucu takmazsan elinde kalır herkez biliyor bunu direk masraf açar

parçası pahalıdır sanayide her usta anlamaz volvoyu orjinal parça dışında takarsan düzen tutmaz

SahraSafak' Alıntı:
AWD sisteminin devre dışı kalması gibi kronik sorunlar olduğu söyleniyor
awd dediğin haldex pompasıdır o da herkezde bozuluyor direk masraf

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Şanzıman soğutucu meselesini ben de duydum, özellikle ağır arazi şartlarında veya uzun yolda sıkıntı çıkarıyormuş. Peki bu AWD sistemindeki 'Haldex' arızası için ne diyorsunuz? Pompa tamiri mi gerekiyor yoksa komple değişim mi? Bir de direksiyon kutusunda boşluk olma ihtimali var mıdır, alırken nelere dikkat edeyim?

pompa tamir olmaz direk değişcen yoksa arkalar çekmez

direksiyon kutusu kronik herkezde var o boşluk takılma çok

SahraSafak' Alıntı:
Peki bu AWD sistemindeki 'Haldex' arızası için ne diyorsunuz?
haldexin yağına suyuna bakmazsan o sistem direk kilitler herkez bilmez bunu

volvo tanktır ama masrafı çıkınca cüzdanı boşaltır iyi usta bulman lazım yoksa üzer

cem modülü su alırsa araba kafayı yer farlar silecekler kendi kendine çalışır

açı kovanı sıyırırsa awd falan kalmaz o ses yapmaya başladımı hemen baktıracan

Toyotacı' Alıntı:
direksiyon kutusu kronik herkezde var o boşluk takılma çok
kutu tamir olmuyo yenisi de dünya para çıkmasına bakıcan artık

motor kulakları çabuk kopuyor dizel titreşimi mahvediyor takozları orjinal almazsan titrer durur

parça beklemekten anam ağladı yurtdışından geliyor bazıları çok bekletiyorlar servis falan uğraşılmaz

temizini bulursan ömürlük makine ama hor kullanılmışı adamı ocak söndürür d5 motor sağlamdır ama bakımsızsa turbo falan elinde kalır

sunroof giderleri tıkanıyor döşemeler hep su içinde kalıyor kronik bu her yağmurda kontrol etcen

tank gibi araba kaza yapsan burnun kanamaz ama sanayi mesaisi çok olur hazırlıklı ol

Tolgapolat' Alıntı:
açı kovanı sıyırırsa awd falan kalmaz o ses yapmaya başladımı hemen baktıracan
şanzıman yağıyla beraber haldex filtresini de her 40 binde değişin kafanız rahat olsun

xc90 alacaksan önce şanzıman revizyon görmüş mü ona bakacan yoksa ilk rampa da vites boşa çıkar

Geri
Üst Alt