• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

X-Trail Uzun Yol Yakıt Tüketimi: Yüklü Araç Verileri Ne Diyor?

CamurCengaveri

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar herkese, 2017 model X-Trail T32 kasa 1.6 dCi sahibiyim. Yakın zamanda ailece uzun bir Karadeniz turuna çıkacağız. Hanım, iki çocuk, tam dolu bagaj ve muhtemelen üzerine 400 litrelik bir port bagaj ekleyeceğim. Geçen sene sakin kullanımda 110-120 km/h hızlarda 8.2 litre civarı yakmıştım ama o zaman araçta sadece iki kişiydik. Şimdi bu kadar yükle ve tavan üstü bagajın yaratacağı rüzgar direnciyle rakam nereye gider? Aranızda benzer yükle uzun yol yapan var mı, 10 litreyi devirir miyiz? Bir de eco modun uzun yolda gerçekten bir faydası oluyor mu yoksa aracı iyice hantallaştırmaktan başka işe yaramıyor mu?

lpg taktır geç usta ne uğraşıyon mazot olmuş kaç para herkez yakıtı dert ediyor

suv biniyosan yakıtı düşünmiycen o kasa o yükle her türlü yakar direk sür git

CamurCengaveri' Alıntı:
Geçen sene sakin kullanımda 110-120 km/h hızlarda 8.2 litre civarı yakmıştım
o değer çok iyi o yükle 10 litreyi direk görürsün şaşmaz

LPG bu motorda pek verimli değil diye duydum, bir de kapalı otopark mevzusu yüzünden girmek istemiyorum. Aslında hız sabitleyiciyi 110'a sabitleyip sakin gitmeyi planlıyorum ama tavan bagajı aerodinamiği çok bozuyor diyorlar. Bazı arkadaşlar yazılım (remap) yaptırıp torku artırarak yakıtı düşürdüğünü söylüyor. 1.6 dCi motor için yazılım yaptıran var mı aranızda? Yüklü haldeyken rampalarda vites düşürmemesi için tork artışı işe yarayabilir mi? Deneyimleyen varsa paylaşırsa çok sevinirim.

Tolga19' Alıntı:
suv biniyosan yakıtı düşünmiycen
valla doğru demişsin kardeşim ağır araba sonuçta kaçsa da yakıyo kaçmasa da

yazılım mazılım hikaye motoru eline alırsın orjinal halinden şaşma direk bin

port bagaj rüzgar yapar sesi de cabası herkez takıyor ama yakıtı direk etkiler usta

En Son Konular

Geri
Üst Alt