• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Yetkili Servis mi Özel Servis mi?

YuksekHizUsta

Yeni Üye
Dortceker uyesi
yetkili servis ile özel servis tartışması bu piyasada hiç bitmez, adamı kanser eder yemin ediyorum. şimdi gidiyorsun yetkili servise, basit bi yağ değişimine bile öyle rakamlar söylüyorlar ki insanın kafasından aşağı kaynar sular dökülüyor sanki altın suyu akıtıyorlar motora... adamlar işçiliğe öyle bi fiyat biçiyor ki bütçe filan kalmıyor sende, sonra mecburen özel servisin yolunu tutuyorsun.

özel serviste işler daha bi samimi, usta yüzüne bakıp "gel abi hallederiz" diyor ama orada da güven meselesi başlıyor işte, parça orjinal mi değil mi kafada bin tane soru işareti... fiyatlar tabii ki yarı yarıya hatta daha da ucuz ama işte için hep bi huzursuz kalıyor, acaba dükkandan çıkınca bi yerinden ses gelecek mi diye tırsarak kullanıyorsun arabayı.

garanti olayı zaten ayrı bi muamma, sıfır arabayı özel servise götürsen garanti bozulur diyorlar, mecburi haraç gibi yetkiliye bayılmak zorundasın... kısacası bütçen el veriyorsa yetkiliye mecbur kalıyorsun ama eskiyince araba, kesinlikle özel servis şart yoksa o masrafların altından kalkamaz bu millet...

garantisi biten arabayı yetkiliye götürenin aklı yoktur valla. dışarda yarı fiyatına aynı işi yapıyorlar tertemiz.

MaSteR' Alıntı:
garantisi biten arabayı yetkiliye götürenin aklı yoktur valla.
L*n ne temiz işi her yer dolandırıcı dolu usta diye geçinenlerin çoğu anahtar tutmayı bilmiyor. yetkili servis en azından karşında muhattap bulursun.

valla benim usta var yıllardır ona giderim ne derse o. yetkili servis sadece geçiriyor başka bi numarası yok.

parça kalitesi önemli beyler yan sanayi filtre takıp motoru kucağa almayın sonra. özel servise gidicekseniz de parçayı kendiniz alın.

şanzıman yağı gibi kritik işlerde yetkiliden şaşmamak lazım. diğer rutin bakımlar için özel servis her türlü daha mantıklı.

DasAuto' Alıntı:
özel servise gidicekseniz de parçayı kendiniz alın.
aynen öyle yapıyorum ben de internetten alıyorum yağımı filtremi ustaya sadece işçilik verip çıkıyorum.

yağ bakımı için 5 bin lira istediler dün yetkilide şaka gibi. sanayide 1500 liraya hallettim mis gibi de oldu.

bilgisayara bağlamadan arıza tespiti yapan ustadan kaçın. artık her şey beyinli sistem eski usul usta devri kapandı.

valla bütçe meselesi bu işler para varsa yetkiliye git kafan rahat olsun yoksa sanayide sürünürsün.

Geri
Üst Alt