• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Elektrikli SUV'lerde LFP ve NMC Batarya Kimyası Karşılaştırması

BuggyBandit

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar selam, yeni bir elektrikli SUV almayı düşünüyorum ama batarya teknolojisi konusu kafamı çok kurcalıyor. LFP bataryalar 3000-5000 döngü ömür sunuyor ve daha güvenli deniliyor ama kışın menzil performansı çok düşükmüş. Öte yandan NMC bataryalar daha hafif ve daha uzun menzil sunuyor ama hem ömürleri daha kısa hem de yangın riski daha yüksekmiş. Araziye çıktığımızda, taş toprak içinde bu bataryaların darbe dayanımı nasıl olur? Aranızda Togg, Tesla veya Çinli SUV modellerinden tecrübesi olan var mı? Arazide kullanım için LFP mi yoksa NMC mi daha mantıklı bir tercih olur?

ya bırak pili mili kardeşim al bi v6 dizel bak keyfine arazide yolda kalırsın jeneratör mü taşıcan yanında herkez bi teknoloji uydurmuş gidiyo

lfp daha güvenli diyolar ama nmc direk alev alıyomuş sanayide bi usta dedi çok bulaşma derim

BuggyBandit' Alıntı:
Araziye çıktığımızda bu bataryaların darbe dayanımı nasıl olur?
altını vurdunmu hepsi aynı herkez bişey söylüyo ama sonunda kucağa alırsın bataryayı masrafı bitmez

ağır araba arazide batar kardeşim nmc hafif diyon ama oda pahalı değmez yani arazi işi sert iş pil dayanmaz

V6 dizel devri kapanıyor artık beyler, mecburen bu tarafa kayacağız. Şehir içinde de kullanacağım için elektrikli SUV mantıklı geliyor ama batarya kimyası kafamı çok karıştırıyor. LFP'nin ağırlığı off-road kabiliyetini çok etkiler mi merak ediyorum. Mesela karda LFP ile yolda kalan oldu mu hiç? NMC'nin şarj hızı cazip ama 5-6 yıl sonra pil sağlığı çok düşerse masrafı çok ağır olur diye korkuyorum. Arazi şartlarında hangisi daha sağlam ve uzun ömürlü olur?

BuggyBandit' Alıntı:
Mesela karda LFP ile yolda kalan oldu mu hiç?
bizim arkadaşta vardı kışın menzil yarıya düştü direk sattı kurtuldu boş işler bunlar

pillerin hepsi aynı dert uğraşılmaz herkez ayrı bişey diyo ama sanayide kimse anlamaz bunlardan direk yetkili servis öper

kardeş nmc al geç soğukta lfp çok üzer seni şarj bile olmaz bazen dağda kalırsın valla

arazi dediğin çamur su olur pilli arabayla suya girilmez şase yapar mazallah nmc lfp farketmez hepsi sakat

Geri
Üst Alt