• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Jeep Wrangler JL Maceraperest Modellerde Direksiyon Kutusu Boşluğu

Cruiser

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar 2020 model Jeep Wrangler JL sahibiyim. Aracımı genelde hafta sonları arazi ve kamp için kullanıyorum ama son zamanlarda yolda giderken direksiyonun ortasında resmen bir boşluk var. Özellikle 90-100 km hıza çıktığımda araba yolda geziniyor ve sürekli kontra vermek zorunda kalıyorum. Track bar ve rot başlarını kontrol ettirdik bir sorun gözükmüyor. Amerika'daki forumlarda bu JL kasalarda alüminyum direksiyon kutusunun kronik sorunlu olduğunu ve çelik döküm olanla değişmesi gerektiğini söylüyorlar. Bu sorunu yaşayan başka kimse var mı veya bu değişimi Türkiye'de nerede yaptırabiliriz? Servis bu konuda çok yardımcı olmuyor sadece normal deyip geçiştiriyorlar.

jeep alıyosan o boşluğa alışcan herkezde var aynı mevzu kurcalama fazla

rot başlarına bi baktır gevşemiştir o direk rotçuya git hallederler

Cruiser' Alıntı:
direksiyonun ortasında resmen bir boşluk var
jeep bu asfalt arabası değil araziye girince düzelir o direk

sanayide bi şahin usta var o anlar jeep felan herkez ona gider bi göster istersen

Arkadaşlar döküm kutu değişimini araştırdım ama parça kodu farklı olduğu için servis getirtemiyor. Bazı ustalar direksiyon kutusunun üzerindeki vidayı sıkarak boşluğu alabileceğimizi söyledi ama o da direksiyonu sertleştirip geri toplamasına engel oluyormuş. Aranızda bu vida olayını deneyen var mı? Yoksa direk parça siparişi mi vermeliyim dışarıdan?

vidayı çok sıkma kutuyu kucağına alırsın direk yenisini al bence

Cruiser' Alıntı:
direksiyon kutusunun üzerindeki vidayı sıkarak boşluğu alabileceğimizi söyledi
o vidayı sıkanın ayarı yoktur herkez usta olmuş memlekette

dacia alsan kafa rahat olurdu amerikan arabası hep dert herkez şikayetçi

çıkmacılara bak maslakta vardır elinde döküm kutu direk takarsın

Geri
Üst Alt