• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

SUV Modelleri İçin Performans Yazılımı Tavsiyeleri

OffRoadKing

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Şu ortalıkta kulaktan dolma bilgilerle "SUV'ye performans yazılımı atılmaz, motoru kucağına alırsın" diyen amatörleri dinlemeyi artık bırakın arkadaş; altımızdaki makinelerin potansiyelini bilmeden konuşuyorlar... bugün yollarda gördüğümüz o ağırbaşlı görünen modern SUV'lerin, o tork canavarı dizellerin ve turbo benzinli ünitelerin beyinlerinde (ECU) üreticilerin emisyon kaygıları ve standart pazarlama stratejileri yüzünden kısıtlanmış devasa bir güç saklı duruyo... doğru ellerde, profesyonel bir Stage 1 veya Stage 2 yazılımla o hantal hantallıkten eser kalmaz; alt devirlerdeki o yığılma tamamen biter, gaz pedalına dokunduğun an o tonlarca ağırlıktaki kasa mermi gibi fırlamaya başlar...

tabi burda işin ciddiyetini unutmamak lazım, her dükkanım diyen adama arabanın beynini açtırırsan o turbo basıncını yanlış ayarlarlar, şanzıman dişlilerini kilitlerler ya da egzoz sıcaklığını tavan yaptırıp motoru eline verirler sonra "yazılım kötü" diye ağlarlar... kaliteli, dyno verilerine göre özel Map hazırlayan, tork limitörlerini şanzımanın kaldıracağı toleranslara göre milimetrik ayarlayan yerlerle çalışacaksın... turbo lag'i ortadan kaldıran, o ara hızlanmaları nefis yapan, yokuşlarda o devasa ağırlığı tek el hareketiyle yukarı taşıyan profesyonel bi yazılımdan sonra, o SUV'yi kullandığın eski haline bir daha asla dönmek istemezsin benden söylemesi...

valla ben tucsona yaptırdım 2 senedir tık yok canavar gibi gidiyo araba.

turbo basıncını çok açtırmayın yeterli olur torku alt devirlere çeksinler kafi.

Ahmet34' Alıntı:
turbo basıncını çok açtırmayın yeterli olur
aynen usta basınçla çok oynamadan sadece yakıt haritası güncellense bile fark eder.

beyinden ayar yapınca şanzıman dağılmasın sonra dikkatli olun.

Driver' Alıntı:
valla ben tucsona yaptırdım 2 senedir tık yok
iki yıla kalmaz duman atmaya başlar o makine demedi deme.

suv ağır kasa olduğu için intercooler büyütmeden yazılım atmak sakat iş hararet yaptırır.

benim dusterda yazılım var bayırda banamısın demiyo valla çekiş acayip arttı.

Geri
Üst Alt