• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Suzuki Jimny 5 Kapı Alınır mı? 3 Kapı ile Arazi Performansı ve Otoban Konforu Karşılaştırması

Burak_Drift

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar herkese, uzun süredir Suzuki Jimny hayali kuruyorum ancak ailevi sebeplerden dolayı 3 kapılı modelin bagaj hacmi ve arka koltuk mesafesi benim için hep bir engeldi. Şimdi 5 kapılı modelin Türkiye'ye girişiyle beraber ciddi ciddi niyetlendim. Merak ettiğim konu şu; bu aracın aks mesafesi uzadığı için arazideki o meşhur yetenekleri ne kadar törpülenmiştir? Özellikle tepe aşarken karın altının oturması (breakover angle) konusunda 3 kapılıya göre bariz bir dezavantaj yaratır mı? Bir de şehirler arası yolda, otobanda 110-120 bandında giderken rüzgar direnci ve yol tutuşu 3 kapılıdaki o meşhur 'savrulma' hissini biraz olsun kırmış mıdır? Kullanıcı yorumlarına veya teknik bilgisi olan dostların fikirlerine ihtiyacım var.

o araba o boyla arazide her yere asılı kalır direk duster bak sen keyfine bak

Burak_Drift' Alıntı:
bu aracın aks mesafesi uzadığı için arazideki o meşhur yetenekleri ne kadar törpülenmiştir
5 kapı jimny oyuncak gibi duruyor aks mesafesi uzayınca o eski tadı vermez herkez arazi yapacam sanıyor ama şehirde gezer anca

motoru aynı kasa ağırlaşmış rampada bayılır o araba bide rüzgar yer yolda durmaz

Arkadaşlar Duster falan istemiyorum Jimny'nin o kendine has karakteri için bu paraları gözden çıkarıyorum. Ama 5 kapıdaki 34 santimlik uzama arazide çok mu fark eder? En azından 3 kapılıdaki gibi zıp zıp zıplamaz diye umuyorum otobanda. Hanım ve çocukla uzun yola gidilecek sonuçta. Şanzıman ve motor aynı biliyorum ama diferansiyel oranlarında bir iyileştirme var mı ağırlık arttığı için?

oran moran aynı suzuki uğraşmaz öyle şeyle rüzgar yedi mi direk şeritten çıkar o kasa

Burak_Drift' Alıntı:
En azından 3 kapılıdaki gibi zıp zıp zıplamaz diye umuyorum otobanda
valla herkez konfor bekliyor ama jimny bu sonuçta eşek gibi zıplatır adamı 5 kapı olsada değişmez

arazide karın altını her yere vurursun o boyla pick up gibi kalmış o araba

şehir içi hanım çocuk gezdirirsin ama uzun yola o arabayla çıkmak hata olur bence

Geri
Üst Alt