• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Toyota Yaris Cross 3 Silindirli Motor Titreşimi

DasAuto

Kıdemli Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar herkese selamlar, yeni Toyota Yaris Cross aldım 1.5 Dynamic paket. Aracı alalı henüz iki hafta oldu ama motorun rölantideki sarsıntılı çalışması beni çok huzursuz ediyor. Özellikle ışıklarda beklerken direksiyonda ve sürücü koltuğunda bariz bir titreme hissediyorum, sanki masaj koltuğundaymışım gibi bir his yaratıyor. Servise götürdüm, '3 silindirli motorlarda bu durum normal, motorun karakteristiği böyle' dediler ama eski 4 silindirli aracımda hiç böyle bir şey yoktu. Trafikte dur-kalk yaparken veya düşük hızlarda giderken resmen traktör gibi ses çıkarıyor ve içerideki trimleri titretiyor. Bu durumu yaşayan başka kullanıcılar var mı yoksa servis beni mi geçiştiriyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

3 silindir motor titrer usta yapacak bisey yok bin git direk

Toyota saglam araba herkezde ayni durum var hic kurcalatma sanayiye dusme

DasAuto' Alıntı:
Özellikle rölantide beklerken direksiyonda ve sürücü koltuğunda bariz bir titreme hissediyorum
kardesim 3 silindirli araba aldiysan o titremeye alisacan fıtratında var yapacak bisey yok servis dogru demis

yarislerin motoru zaten ufak sarsinti yapmasi cok normal kafana takma binmene bak herkezde ayni

Cevaplarınız için teşekkürler ama servis de sizin gibi diyor fakat benim korkum ileride bu titremenin motor kulaklarına veya şanzımana zarar vermesi. Özellikle klima açıkken sarsıntı iyice artıyor, yan koltuktaki çanta bile zıplıyor resmen. 3 silindirli olması bu kadar konforsuz bir sürüşü mü gerektiriyor? Önceki aracım Corolla'da motorun çalıştığını bile anlamazdım, bu araçta ise direksiyon parmaklarımı karıncalandırıyor. Benzer şikayetle servisten değişim alan ya da bir çözüm bulabilen var mı?

corollayla kıyaslama o dört silindirdi bu motor farkli sarsinti yapar direk

Zenith' Alıntı:
kardesim 3 silindirli araba aldiysan o titremeye alisacan fıtratında var
ustam hakli herkez ayni seyi soyler bosuna vakit harcama serviste bas gaza git

yakiti nerden aliyon opeti dene bide sarsinti belki azalir herkez shell diyor ama opet iyidir

bizim hanimda da var ayni arac hic sikayet etmiyo herkez cok memnun toyotadan bisey olmaz korkma

En Son Konular

Geri
Üst Alt