• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Bugün biraz dertleşmek istiyorum.

Tozkoparan

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Kızlar selam. Toplanın içimde birikenler varrrr. Hafta sonu kampa gidelim diyoruz, plan belli, rota belli. Ama o direksiyon koltuğuna oturan beylerde bir anda bir "Kristof Kolomb" ruhu uyanıyor!

Normalde 1 saat sürecek toprak yol varken, "Aşkım şuradan sağa sapalım, haritada görünmüyor ama ben oradan dere yatağına inen çok iyi bir kestirme biliyorum" lafını duyduğum an anlıyorum ki o gün kampa falan varamayacağız. :))) Sonuç? 4 saat boyunca dizimize kadar çamurun içinde ağaç köküne vinç bağlamak, kürekle çamur atmak ve karanlıkta kamp kurmaya çalışmak... Siz de benim gibi co-pilot koltuğunda oturup "Navigasyonu açayım mı?" dediğinizde "Ben buraları avucumun içi gibi biliyorum" cevabı alıyor musunuz? Bırakın şu haritaları biz okuyalım da zamanında kampa varalım artık:))))

Ahahah resmen travmalarımı tetikledinnnn
"Ben buraları biliyorum" cümlesi off-road lügatında "Şimdi fena batacağız, lastik basınçlarını düşür" demektir. Geçen ay sırf o kestirme sevdası yüzünden aracın altını kayaya oturttuk. En sonunda inip telefonu elime aldım, yürüyerek traktör yolu buldum da öyle çıktık. Asla kabullenmiyorlar kaybolduklarını :)

Ben artık o "kestirme" lafını duyunca hemen emniyet kemerimi iyice sıkıp, torpidodan atıştırmalıklarımı çıkarıyorum çünkü biliyorum ki o yol bit-me-ye-cek! Bir de o çamurdan çıkınca "Nasıl geçtik ama, ne maceraydı be!" diye övünmeleri yok mu... Canım biz oraya zaten doğa dinlemeye, kafa dinlemeye gidiyoruz, niye sanayi test parkuruna çeviriyorsun işi?

Kızlar yemin ederim ben en çok yemek planının sarkmasına sinir oluyorum! Geçen sefer sırf kamp ateşinde o geleneksel et yemeklerini yapmak için günlerce araştırıp çok kaliteli, ağır tabanlı bir paslanmaz çelik tencere seti almıştım. Bagaja her şeyi özenle yerleştirdim, etleri sosa yatırdım. Bizimki "şuradan tepeyi aşarız" dedi, 3 saat çamurda debelendik. Benim o güzelim etler beklemekten helak oldu, o yepyeni çelik tencereler bagajda hoplamaktan birbirine vura vura bir hal oldu. Kampa vardığımızda saat gece 11'di, karanlıkta konserve yedik:(

Erkeklerin off-road anlayışıyla bizimki çok farklı. Onlar için olay "mücadele", bizim için olay "huzur ve keyif". Bence kadın co-pilotlar çok daha mantıklı ve garantici. Bir rotayı kadın çiziyorsa oraya sağ salim, araç kırılmadan gidilir net..

Bir de telsizden diğer araçlara "Yol çok temiz, ufak bir su geçişi var sadece" diyerek diğerlerini de peşinden o batağa sürüklemeleri yok mu... Bütün konvoyu dere yatağına gömüp sonra da vinç şov yapıyorlar. Bence sırf o vinçleri, kilitleri kullanmak için bilerek kayboluyorlar kızlar, ben başka açıklama bulamıyorum artık.

Kesinlikle katılıyorum, o vinçler kullanılacak, o araçlar batacak, yoksa o gün kendilerini eksik hissediyorlar! @AryaLiçe Senin etlere ve tencerelere cidden üzüldüm, kampın bütün motivasyonu yemek zaten. Neyse kızlar, haftaya sırf kadınların olduğu bir rota yapalım da, harita nasıl okunurmuş görsünler

Geri
Üst Alt