• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Cherokee Hata Kodları (ANA KONU)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fatih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fatih

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selamlar arkadaşlar, Cherokee kullanıcıları olarak hepimizin başı zaman zaman gösterge panelindeki o meşhur turuncu lamba ile belaya giriyor. Bu konuyu 'ANA KONU' yapalım, karşılaştığımız hata kodlarını (P0456, P0700 vs.), bu kodların ne anlama geldiğini ve nasıl çözdüğümüzü burada toplayalım istedim. Benim 2014 Grand Cherokee dün durup dururken P0456 (Küçük EVAP sızıntısı) uyarısı verdi. Başına gelen var mı?

Fatih abi hayırlı olsun başlık, çok yerinde bir hareket olmuş. P0456 genelde o meşhur depo kapağının tam oturmamasından veya contasının eskimesinden yapar. Önce kapağı bir temizle, tam oturduğundan emin ol, kodu silip bir hafta gözlemle derim.

Bende de geçen ay 'Service 4WD' uyarısı çıktı ama OBD cihazına bağladığımda hiçbir kod görünmüyordu. Cherokee'lerin elektriksel alt yapısı bazen çok nazlı olabiliyor. Akü kutup başlarını söküp takınca düzeldi, şaka gibi.

Mert kardeşim, 'Service 4WD' uyarısı genelde akü voltajı düştüğünde sistemleri korumaya almak için devreye giriyor. Jeep biniyorsan akün her zaman zımba gibi olacak, yoksa hayalet arızalarla uğraşırsın.

Arkadaşlar selam, benim 3.0 CRD bugün motoru çalıştırırken P0300 (Rastgele ateşleme hatası) verdi. Araçta hafif bir titreme var ama sonra düzeliyor. Enjektörlerden korkuyorum açıkçası, daha önce yaşayan oldu mu?

Hüseyin bey selamlar, P0300 genelde yakıt kalitesinden veya kızdırma bujilerinden de yapabilir. Enjektöre girmeden önce bir yakıt katkısı ve iyi bir istasyondan alınan mazotla deneme yapın bence.

Jeep hayatına hoş geldiniz beyler :) Arıza lambası yanmıyorsa ampulü patlamıştır diyerek kendimizi avutuyoruz. Şaka bir yana, P0700 şanzıman genel hata kodu aldım geçen hafta. Korkudan sanayiye gidemedim, meğer sadece şanzıman yağı soğutucu hortumu kaçırıyormuş, yağ eksilince uyarı vermiş.

Burak geçmiş olsun, P0700 gördün mü insanın kalbi duruyor şanzıman gidecek diye. Ben de benzer bir durumu soketlerin oksitlenmesi yüzünden yaşamıştım. Bir kontak spreyi sıkınca her şey normale döndü.

Harika başlık olmuş. Benim emektar XJ'de (1998) anahtarı 3 kere çevirince kodları kadranda okuyabiliyorum. Geçen gün 12 ve 55 verdi, neyse ki onlar rutin 'akü söküldü' ve 'kod sonu' mesajlarıymış. Herkese arızasız, keyifli sürüşler!

p0700 gordun mu direkt sanziman beynine baktir soketler yaglanmistir bosuna sensorle ugrasma.

su cherokeelerin hata kodu bitmez valla sildiriyosun ertesi gun gene yaniyo kronik bunlar.

aku kutup basini sök tak duzelir beyin karismistir her kodda sanayiye gidilmez.

Geri
Üst Alt