• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Grand Cherokee ZJ mi WJ Mi

Murat23

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Selam arkadaşlar, bütçem dahilinde bir Grand Cherokee almayı düşünüyorum ama ZJ mi yoksa WJ mi karar veremedim. Şehir içi de kullanacağım ama hafta sonları hafif araziye girerim diyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?

Hoş geldin Murat. ZJ tam bir klasiktir, yükseltmesi daha kolay ve ucuzdur. WJ ise daha konforlu, aileye daha uygun. Ama 4.7 motorun hararet mevzusuna dikkat etmen lazım.

Bende 5.2 ZJ var, o motor sesi başka bir şeyde yok. WJ daha teknolojik ama arıza çıkardı mı cüzdanı yorar. Safkan arazi dersen ZJ derim.

WJ'nin Quadra-Drive sistemi arazide çok başarılıdır. Eğer temiz bir 4.7 Overland bulursan tadından yenmez. ZJ artık biraz yaşlandı, bakımlısı zor bulunuyor.

Murat kardeşim, ikisi de yakıtı sever. Şehir içi 20 litrenin altını pek görmezsin, LPG şart. Yakıtı dert ediyorsan hiç girme bu işlere derim.

Konfor istiyorsan kesinlikle WJ. ZJ'nin içi biraz daha dar ve takırtı tukurtu daha fazladır. Ama ZJ'nin o kare kasa duruşu da bir başka asil.

Ben iki sene WJ kullandım, şimdi ZJ'ye geçtim. ZJ daha 'mekanik' hissettiriyor. Parçası her yerde var ve ustası daha çok, WJ'nin elektroniği bazen bezdiriyor.

WJ'de ön takım biraz daha narindir, büyük lastik takacaksan ZJ daha dayanıklı kalıyor. Bir de WJ'nin kalorifer klapesi kronik sorundur, alırken mutlaka kontrol et.

Beyler yorumlar için sağ olun. Yarın bir tane 98 model 5.2 ZJ bakmaya gideceğim, bakalım kısmet. İçi dışı çok temiz duruyor, inşallah üzmez.

Selam
. ZJ mi WJ mi davası aslında 'ruh mu konfor mu' davasıdır. ZJ (1993-1998) dediğin alet tam bir tanktır; özellikle 5.2 Magnum motoru ömürlüktür, mekaniği basittir, sanayide her usta dilinden anlar ama içi biraz dardır ve yakıtı adeta içer. WJ (1999-2004) ise daha beyefendi arabadır, konforu ve yol tutuşu çağ atlamıştır, Quadra-Drive sistemi arazide devleşir.

Lakin WJ alacaksan 4.7 V8 motorun soğutma sistemine gözün gibi bakacaksın; bu motor harareti sevmez, bir kere conta yaktı mı iflah etmesi zordur. Eğer 'Benim için safkan Jeep ruhu ve sağlamlık önemli' diyorsan ZJ; 'Daha geniş olsun, aileyle uzun yola da gideyim, modern yüzlü olsun' diyorsan WJ al. Ama her iki araçta da şanzıman soğutucusunu kontrol etmeden yola çıkma, bu makinelerin can damarı şanzıman yağıdır.

Wj daha modern ve yeni duruyor ama, özellikle yeşil govde ve altin sarisi jant ZJ ler cocuklugumuzun hayaliydi :)

Su güzelliğe bakın 😍
jeep_grand-cherokee_1993_photos_2-e1623628734922.jpg

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt