• 📢 Sitemize Moderatör ( Sorumlu ) Alınacaktır.. Konu hakkında bilgi ve başvuru için TIKLAYIN

Kar ve Buzda Opel Kullanımı

DagBayir

Yeni Üye
Dortceker uyesi
Arkadaşlar herkese selamlar, Elimde 2021 model Opel Grandland 1.2 Turbo AT8 var, yani tam bir SUV sayılmasa da bu kışı onunla geçireceğim. Daha önce genelde ağır şaseli 4x4 pick-up ve Japon grubu araçlar kullandığım için bu tarz yeni nesil crossoverların kar performansından biraz çekiniyorum. Üzerinde Continental WinterContact TS870 kış lastikleri takılı, kondisyonları gayet iyi. Merak ettiğim konu şu: Opel’in karda çekiş kontrol (TC) ve stabilite sistemi (ESP) nasıl tepki veriyor? Dik rampalarda kalkış yaparken bu sistemlerin aracı boğduğunu, gücü kestiğini duyuyorum. Sizce karda çıkarken ESP’yi direk kapatmak mı daha mantıklı yoksa sistemin müdahale etmesine izin mi vermeliyim? Bir de şanzıman bu zorlanmalarda çabuk ısınır mı? Tecrübeli arkadaşlardan, özellikle kışın Opel kullananlardan tavsiyeler bekliyorum, herkez bir şeyler yazarsa çok sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
kar lastiğin varsa herkez çıkar o yokuşu kafana takma direk bas geç bişey olmaz altındaki tank değil ama iş görür sonuçta

DagBayir' Alıntı:
Sizce karda çıkarken ESP’yi direk kapatmak mı daha mantıklı yoksa sistemin müdahale etmesine izin mi vermeliyim?
opellerde tc falan hikaye kardeşim düğmeden kapatıp öyle çıkacan yoksa araba yığılır kalır ilerleyemezsin

Anladım, peki ESP'yi tamamen devre dışı bırakınca aracın karda sağa sola savrulma riski artmaz mı? Özellikle dar sokaklarda diğer araçlara sürtmekten çekiniyorum. Bir de otomatik şanzımanın 'Kar' modu torku çok mu kısıtlıyor? Manuel modda 2. viteste kalkış yapmak şanzımanı çok yorar mı veya ısınma uyarısı verir mi? Opel'in bu yeni sistemlerinde elektronik diferansiyel kilidi gibi çalışan bir sistem var mı yoksa sadece frenle mi müdahale ediyor?

şanzımanı bozarsın vitesle çok oynama direk d modunda devam et bişey olmaz o araba akıllı araba kendi ayarlar

DagBayir' Alıntı:
Anladım, peki ESP'yi tamamen devre dışı bırakınca aracın karda sağa sola savrulma riski artmaz mı?
yok be usta gazı ayarlıycaksın o kadar herşeyi beyinden bekleme şöförlükte lazım biraz direksiyonu sıkı tut

Konuyu okuyanlar
0 dk
Geri
Üst Alt